Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Sporten en/of deelnemen aan een culturele activiteit heeft een positief effect op mensen.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (VF) vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn.

Helaas is deelnemen voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en kunnen dit niet betalen. Is er geen geld voor sport of een culturele hobby? Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materialen voor jouw activiteit.

 

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waaraan je mee kunt doen met support vanuit het fonds. Klinkt goed? Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Denk bijvoorbeeld aan een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker of iemand van de Sociale Dienst.

Hoe werkt het?

Stap 1 – Lees hier de spelregels van het Volwassenenfonds in Roosendaal. Zo kun je ook bekijken of je in aanmerking kunt komen voor een bijdrage uit het fonds.

Stap 2 – Vul onderstaande deelnemerskaart in en stuur deze op naar info@cultuurcompaan.nl. Vind je het lastig dit zelf te doen? Neem dan contact op met CultuurCompaan (of een andere intermediair in Roosendaal die je wellicht al kent) om dit samen te doen.

Stap 3 – Een medewerker van CultuurCompaan of een andere intermediair dient vervolgens de aanvraag in bij het Volwassenenfonds.

Stap 4 – Na ongeveer drie weken hoor je of de aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Yes? Meld je nu aan bij de sportclub, buurthuis of andere locatie waar de sport- of culturele activiteit plaatsvindt.

Stap 6 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de cultuur- of sportaanbieder.

Deelnemerskaart Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Op de website www.volwassenenfonds.nl vind je veel informatie. Kom je er toch niet uit en heb je vragen? Neem dan contact op met:

Ook interessant