Jeugdfonds Sport & Cultuur Brabant

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theaterles of een andere sportieve of creatieve activiteit. CultuurCompaan is relatiebeheerder en intermediair voor het fonds in Brabant.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is een landelijke organisatie met provinciale en stedelijke afdelingen.

Het fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor creatieve of sportieve lessen. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Het Jeugdfonds is sinds 2014 actief in Roosendaal en ontvangt financiële bijdragen van onder andere de gemeente en de Rabobank.

Flyer 'Vraag een bijdrage aan voor sport, cultuur of schoolactiviteiten'

Het fonds vergoedt per cursusjaar per kind maximaal €450 van het deelnamegeld en/of de benodigdheden voor culturele activiteiten.

CultuurCompaan is relatiebeheerder en intermediair voor het fonds in Brabant. Aanvragen kan door het aanvraagformulier (klik op onderstaande button) ingevuld te mailen naar info@cultuurcompaan.nl. Als de informatie volledig is en aan de voorwaarden is voldaan, dienen we de aanvraag in bij het fonds. Bij goedkeuring betaalt het fonds rechtstreeks uit aan de cultuuraanbieder.

 

Aanvraagformulier Jeugdfonds Sport & Cultuur
Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Meer weten over het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Of heb je belangstelling om intermediair te worden (als intern cultuurcoördinator, docent of medewerker die werk met kinderen en/of jongeren)? Neem contact op met:

Bekijk ook eens deze pagina's