Het onderwijs

Ontwikkel en stimuleer het creatieve vermogen

Cultuureducatie

Laat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur

Binnen het onderwijs zijn we als CultuurCompaan goed zichtbaar. Zo bereiken we met ons kunstmenu vitamineC alle basisschoolleerlingen uit de gemeente Roosendaal. Daarnaast begeleiden we zowel basis- als middelbare scholen bij het programma Cultuureducatie met Kwaliteit, waarmee de scholen hun cultuuronderwijs naar een hoger plan kunnen tillen. Inmiddels weten ook regionale mbo- en hbo-opleidingen ons te vinden en werken we geregeld samen met studenten. En natuurlijk is er, vanwege de eigenheid van iedere school, altijd ruimte voor maatwerk.

Wat doen we?

Bekijk hieronder de verschillende regelingen, programma's en activiteiten die wij uitvoeren in of voor het onderwijs.
  • "De kinderen waren super enthousiast over alle activiteiten van het talentenatelier. Als je dan al die koppies (op foto's en filmpjes) ziet was het alle moeite meer dan waard. Dank je wel!"

    Cultuurcoördinator BS De Kroevendonk
    Quote Kroevendonk
  • "De kennis en expertise van CultuurCompaan helpt de school verder in de professionalisering van het cultuuronderwijs."

    Cultuurcoördinator BS Ziezo
Cultuur verrijkt je wereld

Een greep uit onze projecten

Zoveel mogelijk Roosendalers laten genieten van culturele activiteiten; dat is waar we voor staan. Bekijk hieronder een selectie van projecten en programma’s waar wij een actieve rol in spelen.

Goed om te weten

Lees het in onze kennisbank

Ben je op zoek naar meer informatie over een regeling? Wil je weten hoe je je kunt aanmelden voor een cursus om cultuurcoördinator te worden? Of ben je benieuwd hoe het leergebied Kunst en Cultuur eruit ziet in het nieuwe onderwijscurriculum?
Neem een kijkje in onze kennisbank.

Bekijk onze hele kennisbank
Vraag het ons

Wil je meer informatie?

Voor onderwijs gerelateerde vragen kun je contact opnemen met: