Tijd van je Leven

Verbeter kwaliteit van leven door creatieve tijdsbesteding

 

Het project ‘Tijd van je leven’ loopt al enige jaren en is zeer gewaardeerd. In het project worden eenzame, gezonde ouderen actief en langdurig in contact gebracht met verschillende kunstdisciplines.

 

Met de kennis en resultaten van de voorafgaande edities is het tijd om door te ontwikkelen en Tijd van je leven op een nieuw niveau te tillen. Deze doorontwikkeling bevat een focus op podiumkunsten als culturele interventie en CultuurCompaan als penvoerder van het gehele project en het verbinden van jongeren en ouderen. Door dit project wordt de drempel verlaagd om samen met anderen onder begeleiding van kunstprofessionals uit theater, dans, muziek en vormgeving culturele producten te maken en wordt de positieve gezondheid van de deelnemers gestimuleerd.

Met Tijd van je leven ontdekken mensen ook hun talenten op het gebied van creativiteit en kunst en wordt hun persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd. Het gehele project wordt uitgevoerd in samenwerking met welzijnsinstelling WijZijn Traverse Groep Roosendaal.

Aftrap Tijd van je Leven Special: Ontmoet en Beleef

Ouder worden en actief blijven

Zaterdag 17 december vond de aftrap plaats van Tijd Van Je Leven Special in Cultuurhuis Bovendonk. De dag stond in het teken van kijken, luisteren en meedoen. Ruim 60 deelnemers hebben kennisgemaakt met diverse vormen van kunst: dans, muziek, beweging en creatief vormgeven. Een geslaagde dag waarin we niet alleen actief aan de slag zijn gegaan, maar ook nieuwe mensen hebben ontmoet.

Bekijk de video Tijd van je leven Special

Dit project is gestart in 2017 en breidt zich steeds verder uit. Doel is om met op maat gemaakte culturele activiteiten mensen te verleiden uit hun isolement te komen.

We werken hiervoor samen met zorginstellingen, andere culturele instellingen en professionele kunstenaars uit de regio. De formule van Tijd van je Leven blijkt ondertussen zo succesvol dat we door de gezondheidsorganisatie ZonMw gevraagd zijn mee te werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar hoe door zingeving aan het leven de zorg en gezondheid van ouderen verbeterd kan worden.

Vraag het ons

Wil je meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het project Tijd van je leven?
Neem dan contact op met:

Bekijk ook eens deze pagina's