Tijd van je Leven

Verbeter kwaliteit van leven door creatieve tijdsbesteding

Tijd van je leven is een regionaal traject waarbij kunst wordt ingezet als middel om eenzaamheid onder ouderen te verminderen.

Dit project is gestart in 2017 en breidt zich steeds verder uit. Doel is om met op maak gemaakt culturele activiteiten mensen te verleiden uit hun isolement te komen.

We werken hiervoor samen met zorginstellingen, andere culturele instellingen en professionele kunstenaars uit de regio. De formule van Tijd van je Leven blijkt ondertussen zo succesvol dat we door de gezondheidsorganisatie ZonMw gevraagd zijn mee te werken aan een wetenschappelijk onderzoek naar hoe door zingeving aan het leven de zorg en gezondheid van ouderen verbeterd kan worden. De projectleider van Tijd van je Leven in Roosendaal is Anneke Wijn van CC-educatie.

Lees meer over het onderzoek rondom Tijd van je Leven

In september 2021 is weer een nieuw traject van Tijd van je Leven gestart in Roosendaal.

Na een succesvolle ontmoetingsdag op 31 augustus in Cultuurhuis Bovendonk waar zo’n 80 belangstellenden op af kwamen, hebben uiteindelijk 45 van hen zich aangemeld om het nieuwe traject in te gaan. Zes weken lang gingen ze elke dinsdagmiddag aan de slag met (een van) de kunstenaars Anton Watzeels, Diana Walravens, Kristel van Meer en Emmely Tunders. Op 19 oktober jl. presenteerden de deelnemers zichzelf, hun gemaakte werken en wat zij geleerd hebben aan vrienden en familie. Bekijk hieronder de video die Dafke Design maakte van de eindpresentatie.

TvjL eindpresentatie

Tijd van je Leven 2021

Vraag het ons

Wil je meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het project Tijd van je leven?
Neem dan contact op met:

Bekijk ook eens deze pagina's