Roosendaal Danst!

Samenwerking op het gebied van cultuurparticipatie

Al een aantal jaar organiseren we samen met Stichting Roosendaal Danst! dansparticipatieprojecten rondom dit festival.

Stichting Rsd Danst Fotograaf: Hans Hordijk

Al een aantal jaar werken we samen met Stichting Roosendaal Danst, een platform voor dans.

Roosendaal Danst! heeft als doel dans naar het publiek te brengen door het organiseren van evenementen, workshops, voorstellingen, lezingen en het geven van informatie en lessen op scholen. Er wordt gewerkt voor/door jong en oud. Jaarlijks organiseert de stichting meerdere projecten, waarbij het accent ligt op verbindingen en vernieuwingen. Het hoogtepunt ervan is Festival Roosendaal Danst! in het laatste weekend van september. Wij, als CultuurCompaan, delen dezelfde visie en dragen jaarlijks graag bij door een dansparticipatieproject te organiseren.

Website Roosendaal Danst!

In de nazomer van 2021 organiseerden we Kom dans met mij de danzón, in samenwerking met Gouden dans, u in het theater.

In augustus ging choreograaf Tineke Veenhof – van Gouden Dans U in het theater – aan de slag met een groep enthousiaste, Roosendaalse ouderen om een dansvoorstelling te maken. Gouden Dans is gericht op mensen die op leeftijd zijn, ook als je wat minder vast ter been bent. De voorstelling is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse Danzón, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek.

 

Lees meer over en bekijk foto's van Gouden Dans 2021
Gouden Dans Fotograaf: Hans Hordijk
  • "Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen vooral de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten, want die verbeeldt de levenskunst van de Cubanen en die houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong."

    Tineke Veenhof – Gouden Dans
    Review Tineke
PRA

In 2020 werkten wij en Roosendaal Danst! samen met PRA Muziektheater aan Momentum.

Momentum was een muziektheaterproject met kinderen, vitale ouderen en kwetsbare deelnemers met verschillende achtergronden. Ze werden samengebracht met leden van Theaterwerkplaats Tiuriprofessionele dansers, musici en kunstvakstudenten.  

Voorstelling 'Momentum' 2020-2021

Video PRA Muziektheater

Vraag het ons

Wil je meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over Roosendaal Danst?
Neem dan contact op met: