Laagdrempelig kennismaken met
cultuur en sport

CultuurCompaan voert ook in schooljaar 2021-2022 Sjors Creatief weer uit. Kinderen kunnen op een laagdrempelige, toegankelijke manier kennismaken met cultuur zonder lid te hoeven worden van een vereniging of club.

Dit succesvolle concept biedt creatieve aanbieders de kans om hun aanbod gratis te plaatsen in een digitaal boekje.

Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal ontvangen dit Sjorsboekje. Via Sjors Creatief leggen we een verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuuractiviteiten. In Roosendaal zijn er elk schooljaar ruim 1500 inschrijvingen van kinderen tussen de 4 en 13 jaar voor het laagdrempelige, zeer diverse aanbod van creatieve activiteiten in het boekje.

 

Leerlingen kunnen zich nu inschrijven voor activiteiten in schooljaar 2021-2022 via onderstaande link.

Sjors Creatief 2021-2022

Ontdek de wereld van Sjors!

Cultuuraanbieders, zowel professionals als amateurs, kunnen een bijdrage leveren aan het aanbod in de vorm van kennismakingslessen.

Aan de uitgave van het boekje is een speciale website gekoppeld waarop de aanbieder met een eigen account het aanbod kan invoeren, het inschrijfproces kan volgen, het aanbod kan wijzigen en kan communiceren met de deelnemers. Kinderen schrijven gemakkelijk in voor de activiteiten. CultuurCompaan zorgt via de basisscholen voor werving van deelnemers. De aangeboden activiteiten moeten wel in de gemeente Roosendaal plaatsvinden.

Meer informatie voor aanbieders

CultuurCompaan gaat een mooie samenwerking aan met Sportservice Noord-Brabant.

Dat betekent dat er vanaf 2021 zowel culturele als sportieve activiteiten worden opgenomen in het Sjors-aanbod. Zo kunnen kinderen naast een creatieve activiteit ook direct een sportactiviteit kiezen om zich op te oriƫnteren. Of natuurlijk andersom, als zij nog niet bekend zijn met het creatieve aanbod. Een mooie kruisbestuiving dus!

Sjorsdag

Wij zorgen ervoor dat alle basisscholen in de gemeente Roosendaal voor alle leerlingen een flyer ontvangen.

Op die flyer is het digitale Sjorsboekje met creatief en sportief aanbod te vinden. Via de cultuurcoƶrdinator van de school verzorgen we een handleiding voor de leerkrachten om het boekje in de klas te bespreken en leveren ook een bericht voor de ouders aan. Deze kan bijvoorbeeld in de nieuwsbrief van de school worden geplaatst om de ouders te stimuleren het boekje door te nemen met hun kind(eren).

Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Wil je weten hoe je je als aanbieder kunt aanmelden? Kijk dan eerst even op deze website.

Kom je er nog niet uit of heb je een andere vraag, neem dan contact op met: