Laagdrempelig kennismaken met
cultuur en sport

CultuurCompaan voert ook in schooljaar 2022-2023 Sjors Creatief weer uit. Kinderen kunnen op een laagdrempelige, toegankelijke manier kennismaken met cultuur zonder lid te hoeven worden van een vereniging of club.

Dit succesvolle concept biedt creatieve aanbieders de kans om hun aanbod gratis te plaatsen in een digitaal boekje.

Alle basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal ontvangen een flyer met een link naar het digitale Sjorsboekje. Via Sjors Creatief leggen we een verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuuractiviteiten. In Roosendaal zijn er elk schooljaar ruim 1500 inschrijvingen van kinderen tussen de 4 en 13 jaar voor het laagdrempelige, zeer diverse aanbod van creatieve activiteiten.

 

Op 28 september 2022 is de Kick off  van Sjors Creatief. Deze zal plaatsvinden op de school die de jaarlijkse Sjors tekenwedstijd gewonnen heeft.


Leerlingen kunnen zich vanaf 28 september inschrijven voor activiteiten in schooljaar 2022-2023 via de website www.sjorssportief.nl

 

Download hier het Sjors boekje schooljaar 22-23

Sjors Creatief 2022-2023

Ontdek de wereld van Sjors!

Cultuur- en sportaanbieders krijgen de mogelijkheid om hun aanbod zichtbaar te maken op het platform. Het aanbod is gericht op kinderen in de leeftijd 6 t/m 18 jaar.

Alle sportieve en creatieve aanbieders binnen jouw gemeente krijgen de kans om hun sport of creativiteit te promoten. Dit doen zij door een kennismakingsactiviteit aan te bieden voor de basisschooljeugd op regulier onderwijs en indien gewenst ook op speciaal basis- en voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs.

Sjors Sportief & Sjors Creatief
Alle aanbieders registreren zich op www.sjorssportief.nl en voeren vervolgens hun kennismakingsaanbod in. Het volledige gemeentelijke aanbod wordt gepresenteerd in een kleurrijk boekje, wat online door te bladeren is. Wij zorgen ervoor dat alle basisschoolkinderen uit de gemeente op een opvallende manier deze online boekjes te zien krijgen. Dit loopt altijd via de basisscholen, maar de ouders mogen natuurlijk ook het boekje samen met de kinderen doornemen, dit is al een leuke activiteit op zichzelf.

Online boekje
Het online boekje is te bekijken via de website www.sjorssportief.nl

Meer informatie voor aanbieders

Inschrijven gaat eenvoudig via het digitale platform. Dit is mogelijk gedurende het hele schooljaar.

Digitale inschrijfmodule

Het is belangrijk dat er altijd via de website wordt ingeschreven, zodat de aanbieders precies weten wie er komt. Schrijf de data dus altijd direct in de agenda, zodat het niet vergeten wordt: de aanbieders houden nu eenmaal rekening met de komst van de inschrijvers. Sjors Sportief en Creatief heeft op deze manier altijd actuele lijst van sportieve en culturele aanbieders binnen de gemeente en met één druk op de knop zijn deze digitaal te benaderen. De monitoring met alle bijbehorende statistieken is zeer belangrijk om het succes van het project te kunnen meten.

Inschrijven

CultuurCompaan gaat een mooie samenwerking aan met Sportservice Noord-Brabant.

Dat betekent dat er vanaf 2021 zowel culturele als sportieve activiteiten worden opgenomen in het Sjors-aanbod. Zo kunnen kinderen naast een creatieve activiteit ook direct een sportactiviteit kiezen om zich op te oriënteren. Of natuurlijk andersom, als zij nog niet bekend zijn met het creatieve aanbod. Een mooie kruisbestuiving dus!

Sjorsdag
Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Wil je weten hoe je je als aanbieder kunt aanmelden? Kijk dan eerst even op deze website.

Kom je er nog niet uit of heb je een andere vraag, neem dan contact op met: