Cultuur voor peuters

Ontdek muziek, dans en theater

Cultuureducatie voor de allerkleinsten

Op actieve en speelse wijze ontdekken en onderzoeken peuters de culturele disciplines. In samenwerking met kinderopvangorganisaties stellen we een programma op maat samen. Voor de programmering van de activiteiten werken we samen met kunstprofessionals die ervaring hebben met het werken met peuters.

KunstUK

KunstUK laat peuters in Roosendaal kennismaken met theater, dans en muziek.

In het kader van het project KunstUK mogen Kober-peuters uit Roosendaal een dansvoorstelling bijwonen. Rondom de voorstellingen worden dans-, muziek- en theaterworkshops georganiseerd. Het doel: van theaterbezoek een jaarlijks terugkerende activiteit maken en taalontwikkeling stimuleren. Met dit tweejarige project verwachten Kober, CultuurCompaan, Theater de Kring en dansgezelschap de Stilte 600 tot 800 peuters te bereiken.

Het project KunstUK laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met de podiumkunsten. Het project draagt bij aan het bevorderen van taalontwikkeling. Kinderen die geen Nederlands praten, spreken immers wél de taal van dans. Dans slaat een brug tussen de non-verbale taal van het lichaam en het gesproken woord. Juist peuters met een ontwikkelachterstand laten in beeld en beweging vaak meer zien dan in gesproken taal. De Kring, de Stilte, Kober en CultuurCompaan vinden elkaar in deze gedachte.

Conferentie
Cultuureducatie van morgen

In het kader van de regeling Internationale Samenwerking: Open Call Nederland-Italië neemt CultuurCompaan deel aan de conferentie ‘Cultuureducatie van morgen’ in Trento Italië begin oktober 2023. CultuurCompaan vertelt in Trento hoe dit project tot stand is gekomen i.s.m. Kober Kinderopvang en De Stilte en waarom dit project zo uniek is.

Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het peutermenu of over de mogelijkheden voor jouw (kinderopvang-)organisatie?
Neem contact op met:

Ook interessant