Cultuur voor peuters

Ontdek muziek, dans en theater

Cultuureducatie voor de allerkleinsten

Op actieve en speelse wijze ontdekken en onderzoeken peuters de disciplines muziek, dans en theater. In samenwerking met kinderopvangorganisaties stellen we een programma op maat samen. Voor de programmering van de activiteiten werken we samen met lokale en/of regionale cultuuraanbieders die ervaring hebben met het werken met peuters.

Kunstmenu voor peuters

In samenwerking met Kober Kinderopvang hebben we in 2019 het initiatief genomen om voor peuters (tussen 2 en 4 jaar) een kunstmenu samen te stellen. Het doel van het menu is peuters samen met de pedagogische medewerkers kennis te laten maken met culturele disciplines. Deelnemen aan culturele activiteiten op jonge leeftijd zorgt voor een goede basis voor cultuureducatie. Op 7 locaties van Kober in de wijken Kroeven en Tolberg heeft een pilot plaatsgevonden. In totaal werden 12 theater-, 28 muziek- en 36 danslessen aangeboden aan 9 peutergroepen, uitgevoerd door lokale en regionale aanbieders. In schooljaar 2021-2022 starten we weer een nieuw peutermenu op diverse kinderopvanglocaties.

Vraag het ons

Wil je graag meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het peutermenu of over de mogelijkheden voor jouw (kinderopvang-)organisatie?
Neem contact op met:

Ook interessant