Kunstmenu vitamineC

Een gezonde dosis cultuur

Via vitamineC komen kinderen tijdens de basisschoolperiode structureel in aanraking met zoveel mogelijk verschillende vormen van cultuurbeoefening.

Door de kunstervaringen worden de fantasie en het beeldend vermogen van de kinderen gestimuleerd en wordt hun blik op de wereld verruimd. Het kunstmenu bestaat uit twee onderdelen.

Meemaakkunst (podiumkunsten) en Maakkunst (beeldende kunst, media, literatuur, erfgoed). Binnen elk onderdeel wordt een divers aanbod samengesteld.

 

Kunst meemaken leert kinderen met andere ogen te kijken naar de wereld om hen heen; het versterkt de verbeeldingskracht. Kinderen bezoeken een voorstelling of tentoonstelling en ontwikkelen zich als publiek.

 

Kunst maken leert kinderen met andere ogen naar zichzelf te kijken en geeft de mogelijkheid uitdrukking te geven aan zichzelf. Kinderen gaan actief aan de slag en ontwikkelen zich als deelnemer en/of maker. Het aanbod voor 2022 – 2023 kun je nu al bekijken via onderstaande button.

KCE-gids

De KCE-gids is het reserveringsprogramma voor kunstmenu vitamineC. Hier kun je als school reserveringen in maken voor activiteiten uit het menu. In dit document staat het stappenplan voor het reserveren in de KCE-gids.

Bekijk het aanbod voor schooljaar 2023-2024
Vitc

Hulp en meer informatie

Via onderstaande button kom je in onze kennisbank. Hier vind je, met betrekking tot vitamineC, onder andere:

  • KCE-gids stappenplan
  • KCE-gids FAQ
  • Handleiding KCE-gids voor aanbieders
  • Werkwijze plaatsingsmodule KCE-gids
  • Spelregels over voorstelling- en museumbezoek
Ga naar onze kennisbank