Met heel Roosendaal werken aan één groot kunstwerk

Aan het begin van de coronacrisis is het community artproject Ik vergeet je niet geïnitieerd door CultuurCompaan en CC-educatie. Ruim 200 inwoners van Roosendaal kregen van lokale kunstenaars wekelijks een creatieve themaopdracht en die kon worden uitgevoerd met huis-tuin-en-keukenmaterialen. Na 9 opdrachten zijn alle werken verzameld – zo’n 2000 in totaal! – en door de kunstenaars verwerkt tot grootse kunstinstallaties die in en om De Kring en op het Sfeerstrand gebouwd zijn. Dat proces is vastgelegd op camera en daar wordt een korte, artistieke film van gemaakt die binnenkort wordt gelanceerd. Zo komen alle individuele werken samen in één groot kunstwerk en kunnen de deelnemers elkaar binnenkort eindelijk ontmoeten als de film wordt gepresenteerd.

Kunstinstallaties te bezichtigen in etalage Passage

In september wordt de korte, artistieke film gepresenteerd aan de deelnemers, samenwerkingspartners, betrokken kunstenaars en alle andere geïnteresseerden. Tot die tijd zijn de werken te bewonderen in de etalage van Passage 2 (ingang Raadhuisstraat). Hier zie je een variant op de grootse kunstinstallaties die zijn gebouwd in en om De Kring en op het Sfeerstrand ten behoeve van de korte film. Ga gedurende de zomermaanden dus vooral eens kijken bij de etalage om alvast een indruk te krijgen van al het moois dat er gemaakt is. Heb je zelf ook meegedaan een het project? Wie weet vang je dan wel een glimp op van (één van) je werken! De etalage van Passage 2 is tijdens de openingsuren van het winkelcentrum te bezichtigen.

Opdrachten

Bekijk hier de opdrachten die alle deelnemers de afgelopen periode hebben ontvangen. Elke opdracht had een eigen thema:

 1. De tijd staat stil – aan de slag met lege drankenkartons
 2. De lente komt eraan – maak je eigen bloem
 3. Contact – flessenpost
 4. Knuffelen – van sok tot pop
 5. Blik naar buiten – kijkdozen
 6. Verbinden – weefwerk
 7. Woorden van wijsheid – teksttegeltjes
 8. Geluid in beweging – mobiles
 9. Ik vergeet je niet – creatief met je tasje

De kunstenaars

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met één projectleider en acht kunstenaars. We stellen ze graag aan je voor:

 • Anneke Wijn
  CC Educatie
  Projectleider
 • Freya Flach
  Actief in het centrum van Roosendaal
 • Diana Walravens
  Actief in de wijk Kortendijk
 • Mariska Wagenmakers
  Actief in Nispen
 • Peet Quintus
  Actief in de wijk Tolberg
 • Karin Wiericx
  Actief in de wijk Westrand
 • Marijke Maas
  Actief in de wijk Langdonk
 • Dorine van Hassel
  Actief in Wouw en Wouwse Plantage
 • Anton Watzeels
  Actief in Kalsdonk en Burgerhout

Samenwerkingspartners

CultuurCompaan is in co-creatie met CC-educatie de initiatiefnemer van Ik vergeet je nietZij zoeken samen kunstenaars, leggen contacten met waardevolle aanspreekpunten in de wijken en dragen zorg voor praktische en logistieke zaken. Partners waarmee wordt samengewerkt en die hebben bijgedragen aan het project zijn o.a. het steunpunt coronaGGD West-Brabant, MEE, WijZijn TraverseGroenhuysen, Cultuur Verbindt Roosendaal, Social Klus, Roosendaal Voor Elkaar, Sportservice Noord-Brabant, Buurtcultuurfonds, Fonds Sluyterman van Loo en Metterwoon.

Bijzondere kunstwerken

Meer weten?