Met heel Roosendaal werken aan één groot kunstwerk. Samen, maar toch op afstand.

Het coronavirus kunnen we niet bestrijden, maar het eenzaamheidsvirus wel. Júist in deze tijd vindt CultuurCompaan het van groot belang dat er aandacht blijft voor iedere burger, ook voor mensen die nu in een isolement terecht dreigen te komen. CultuurCompaan lanceert in co-creatie met CC Bureau voor beeldende educatie daarom dit community artproject. Iedereen – jong en oud – wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen. Ga jij ook thuis aan de slag?

Hoe doe je mee?

Stap 1. Meld je aan via info@cultuurcompaan.nl of vraag iemand anders dit voor je te doen. We ontvangen graag je naam, adres en telefoonnummer zodat we weten waar we een tasje kunnen brengen. Natuurlijk nemen we de privacywet in acht en worden je gegevens niet gedeeld.

Stap 2. Hang de poster uit de krant of van onze website opvallend voor het raam. Download de poster hier.

Stap 3. De eerste (en volgende) opdracht(en) ontvang je via e-mail en/of in je brievenbus. De opdracht wordt uitgelegd en we geven je wat tips en voorbeelden. Alles is uit te voeren met huis-tuin-en-keukenmaterialen.

Stap 4. Aan het einde van de coronacrisis worden de werkstukken opgehaald. De kunstenaars verwerken vervolgens alle werkstukken in één kunstinstallatie die we tentoonstellen op het moment dat de maatregelen rondom corona worden opgeheven. Te zijner tijd ontvang je hierover bericht.

Opdrachten

Bekijk hier de opdrachten.

Maak kennis met de kunstenaars

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met één projectleider en acht kunstenaars. We stellen ze graag aan je voor:

 • Anneke Wijn
  CC Bureau voor Beeldende Kunst.
  Projectleider
 • Freya Flach
  Actief in het centrum van Roosendaal
 • Diana Walravens
  Actief in de wijk Kortendijk
 • Mariska Wagenmakers
  Actief in de wijk Nispen
 • Peet Quintus
  Actief in de wijk Tolberg
 • Karin Wiericx
  Actief in de wijk Westrand
 • Marijke Maas
  Actief in de wijk Langdonk
 • Dorine van Hassel
  Actief in Wouw en Wouwse Plantage
 • Anton Watzeels
  Actief in Kalsdonk en Burgerhout

Samenwerkingspartners

CultuurCompaan is in co-creatie met CC-educatie de initiatiefnemer van Ik vergeet je nietZij zoeken samen kunstenaars, leggen contacten met waardevolle aanspreekpunten in de wijken, dragen zorg voor praktische en logistieke zaken en zetten een PR-campagne op. Partners waarmee wordt samengewerkt zijn o.a. het steunpunt coronaGGD West-Brabant, MEE, WijZijnGroenhuysen, Cultuur Verbindt Roosendaal, het onderwijs, Social Klus en Roosendaal Voor Elkaar.

Bijzondere kunstwerken

Meer weten?