Ik vergeet je niet laadt op

In Buurthuis Keijenburg

 

'Ik vergeet je niet laadt op'

Even ontladen en opladen in coronatijd

In het voorjaar van 2021 hebben zo’n 70 deelnemers maar liefst 12 weken lang zich creatief opgeladen. Elke twee weken kwamen ze een nieuwe opdracht ophalen in Buurthuis Keijenburg en leverden ze hun vorige gemaakte werk in. In april, mei en juni was er om de week op vrijdagochtend een Oplaadpunt bij Buurthuis Keijenburg. Deelnemers kregen een gevulde Ik vergeet je niet-tas uitgereikt om thuis creatief aan de slag te kunnen. Samen met kunstenaars Diana Walravens, Iwaz en Yvonne Telleman probeert het team van ‘Ik vergeet je niet’ via dit project verbindingen tot stand te brengen en contact te maken. Samenwerken, maar dan op afstand.

Een impressie

Video over 'Ik vergeet je niet laadt op'

Aan de start van Ik vergeet je niet laadt op werden betrokken kunstenaars geïnterviewd door Liselotte de Lobel, Anouk Jongenelen, Sander van Beijsterveldt en Bob Hermus van de opleiding Journalistiek aan Fontys Hogeschool. Zij maakten er een mooi filmpje van.

Fotogalerij

Wie is wie?

Lokale kunstenaars

Aan ‘Ik vergeet je niet laadt op’ werkten drie lokale kunstenaars mee: Diana Walravens, Iwaz en Yvonne Telleman. Zij ontwikkelden de opdrachten en instrueerden en begeleidden de deelnemers. Hieronder lees je meer over de kunstenaars en ieders expertise en aandachtsgebied.

Diana Walravens

Diana Walravens

“Als beeldend kunstenaar maak ik kleurrijke panelen van glas-in-lood. Het spel van lijnen en kleuren met licht blijft fascinerend. Ik geef les bij de School voor de Kunsten Roosendaal en zit in de organisatie van de Burgerhout Kunstroute. Als Kunstzinnig Dynamisch Coach vind ik het heerlijk om mensen creatief in beweging te zetten op verrassende manieren. Tijdens mijn Kunstig en Zinnige workshops maak je kennis met verschillende materialen maar vooral met jezelf. Ik ben me dus bewust van wat creativiteit kan bereiken en losmaken. Deel met mij en mijn collega’s tijdens de oplaadmomenten gerust je gedachten. De enthousiaste maar ook de twijfels. Samen kunnen we deze tijd draaglijk en zelfs mooi maken. Ik wil je graag zeggen: Ga uit je hoofd, naar je handen en je hart en geniet!”

Website Diana Walravens
Iwaz

Iwaz

“Zoals je in mijn werken kunt zien, maak ik graag gebruik van contrasterende kleuren. Ik vertel verhalen zonder woorden en creëer mijn werken zó, dat ze je uitnodigen om er langer naar te kijken zodat je steeds meer ziet gebeuren. Ik maak graag vrij werk met als motto “spread the love”. Ik ben er trots op dat mijn werk ook te vinden is in het buitenland, zoals in Brazilië, Bangkok en Barcelona. Verder werk ik vaak in opdracht, bijvoorbeeld voor mensen of organisaties die een persoonlijk, kleurrijk kunstwerk van mijn hand wensen. Dit noem ik “Selfies”: verhalende kunstwerken die echt van jouzelf of je organisatie zijn en waar je naar blijft kijken. Mijn vrije werken kun je overigens bewonderen in mijn galerie. Een wereld vol fantasie en kleur: mijn wereld.”

Website Iwaz
Yvonne Telleman

Yvonne Telleman

“Al van jongs af aan ben ik bezig met mijn onbedwingbare creativiteit. Een studie in Antwerpen aan het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) was een logisch gevolg. Met veel enthousiasme ging ik na mijn studie aan de slag in de reclamebranche als grafisch vormgever. Mijn passie voor beeldende kunst was echter niet te temmen. De fascinatie voor houdingen komt tot uiting in mijn werk. Of het nu steen of klei is; beide materialen hebben een enorme aantrekkingskracht op mij en vormen het karakter achter het werk waarbij de mens centraal staat. In exposities en op kunstbeurzen presenteer ik graag mijn werk zodat een ieder ervan kan genieten.”

 

Leuk detail: sinds september 2021 is Yvonne Telleman werkzaam voor ons als medewerker cultuureducatie en -participatie!

Website Yvonne Telleman