Succesvolle editie Nationale Jongerenherdenking 2022

Roosendaalse jeugd staat stil bij de dodenherdenking

Een bijzonder evenement voor, door en met jongeren

4 mei 2022, nu al een dag voor in de geschiedenisboeken. De Nationale Jongerenherdenking 2022 was een groot succes!

CultuurCompaan zoekt altijd de verbinding op met de jeugd. Met een pop-up expositie vol waargebeurde verhalen over de Tweede Wereldoorlog hebben we de jeugd een beeld geschetst van hoe het leven tijdens de oorlog was. Naast het verhaal van de Brit George Marsden werden objecten gepresenteerd van de Hitlerjugend. Dit om aan te tonen dat aan beide kanten veel jongeren meevochten in de oorlog. In de tijd waarin we nu leven is dit moeilijk voor te stellen. Vele jongeren hebben de expositie in de middag en avond bezocht.

In de grote zaal waren we samen onderdeel van het Smartphone Orchestra. De avond werd gepresenteerd door acteur en zanger Guido Spek. De muzikale bijdrage werd geleverd door Nienke Consemulder. Zij zong het prachtige nummer Soldier on van DI-RECT. De danseressen van QoQo maakten de avond compleet met twee bijzondere duetten, passend bij het thema. De muzikale omlijsting in de foyer werd verzorgd door het Rik van der Made kwartet met heerlijke jazz tunes.

We blijven zoeken naar een modernere vorm van herdenken. De werkgroep bestaat dan ook uit enthousiaste jongeren. Lijkt het je leuk om volgend jaar deel uit te maken van het team? Of heb je een tof idee voor de volgende editie? Mail dan naar info@cultuurcompaan.nl.

Lees hier het artikel van ZuidWest Update.
Lees hier het artikel van BNdeStem.