Meer informatie over de SpaceBuzz

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7

Het educatieprogramma is gebaseerd op de missietraining van een astronaut.

De SpaceBuzz komt naar Roosendaal

Leerlingen van basisschool De Appel en De Blokwei ervaren hoe het is om astronaut te zijn

Op 15 juli maakt de Spacebuzz een reis naar Roosendaal. Groep 7 van KPO basisschool De Appel en De Blokwei nemen plaats in de cabine en maken een bijzondere ruimtereis. De leerlingen ervaren hoe het is om astronaut te zijn. Voorafgaand krijgen de leerlingen les uit de boeken voordat de SpaceBuzz landt in Roosendaal.

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.