Graag Gedaan - De onbekende opdracht

Nog beschikbare plaatsen bij voorstelling 'De onbekende opdracht' van Roosendaals amateurtoneelgezelschap Graag Gedaan

Het Roosendaalse toneelgezelschap Graag Gedaan kijkt er enorm naar uit om op 10 oktober, tijdens de Kinderboekenweek, de nieuwste voorstelling De onbekende opdracht voor basisschoolkinderen te mogen opvoeren in Theater De Kring.

Gevolgen coronavirus

Als gevolg van het coronavirus wordt het een unieke voorstelling, want in het verhaal zijn maar liefst drie thema’s van de afgelopen Kinderboekenweken verwerkt. Zo speelt het stuk zich af in Roosendaal in de 17e eeuw (Thema ‘En toen’), is er sprake van vele verschillende beroepen en tenslotte speelt ook het thema ‘Groen’ nog mee.

Nog plaatsen vrij!

Gelukkig hebben al heel wat scholen zich opgegeven om naar de voorstelling te komen kijken, maar er zijn zeker nog plaatsen vrij! Dus heb je interesse om met groep 5, 6 en/of 7 te komen kijken? Stuur dan een berichtje naar Graag.Gedaan@outlook.com

Synopsis

Een persoon uit de 21ste eeuw, Tijs Klaessen, belandt in het einde van de 17de eeuw op de Oude Markt in Roosendaal. Hij kan slechts terugkeren, indien bij een opdracht uitvoert. Echter, hij weet niet wat die opdracht is.

Als hij op de markt terechtkomt, ontstaat er net een vechtpartij tussen de turfstekers en de edellieden. Een van de turfstekers, de beminde van Lidewyde, de dochter van de rentmeester van het kasteel van Wouw, wordt gevangengezet en de marktkooplui krijgen als straf met extra belasting te maken.

Wat Lidewyde ook probeert, ze krijgt haar geliefde niet vrij, totdat Tijs met behulp van het kruidenvrouwtje de oplossing in handen in handen krijgt, En Tijs…..?????

Praktische informatie

  • Datum en tijden: 10 oktober om 10.00 uur of 13.30 uur
  • Kosten: € 4,- per leerling (alleen voor leerlingen in Roosendaal, mede mogelijk gemaakt door CultuurCompaan. Buiten Roosendaal € 5,- per leerling)
  • Duur: 75 min.
  • Doelgroep: groepen 5, 6 en 7
  • Locatie: De Kring – Grote zaal