Art2Hop voor ruim 200 derdejaars vmbo-leerlingen

Art2Hop voor ruim 200 derdejaars vmbo-leerlingen

Hoppen langs kunst en cultuur

Op 24 juni organiseerde CultuurCompaan, in samenwerking met een werkgroep van docenten van het Da Vinci College, het Jan Tinbergen College en Norbertus Gertrudis Mavo, CKV-festival Art2Hop voor alle derdejaars vmbo-leerlingen van deze scholen.

Gevarieerd programma op drie locaties
Het programma vond dit jaar plaats op maar liefst drie locaties: De Kring, de Tongerlotuin en C-Cinema City. De studenten van MBO Dans gaven, in de grote zaal van De Kring, een demo van diverse dansen. In de kleine zaal konden de leerlingen volop meedenken en -spelen met een interactieve voorstelling van Improvisatietheatergezelschap The Big Mo. In de Tongerlotuin gingen de leerlingen aan de slag met een graffiti workshop door Studio Onrust. In C-Cinema City gaf 4XM diverse workshops op het gebied van media: Light Painting, Video illusies, Streetsounds en Beatbox.

Lessenreeks als voorbereiding
Het festival sluit aan bij de CKV-lessen die op school worden gegeven. Er zijn naast de reguliere invulling van het vak vier speciale lessen ontwikkeld op het gebied van muziek, media, theater en dans, die de CKV-docenten op de eigen school uitvoeren. Leerlingen moeten voor het vak CKV buiten de lessen op school deelnemen aan verschillende culturele activiteiten. Een groot deel van deze activiteiten van verschillende culturele disciplines wordt tijdens Art2Hop aangeboden. Deelnemen aan het festival is daarom een verplicht onderdeel van het CKV-programma. De festivalmiddag levert een belangrijke bijdrage aan de afronding van het vak CKV in het eindexamendossier.

ZuidWest FM/TV maakte een update over het Art2Hop festival
Bekijk hier de opname: