SpraakwaterCreatief project over water

Foto 11
Een project over duurzaamheid en bewustwording omtrent water dat bestaat uit een gastles, een cabaretvoorstelling, workshops en het maken van een eigen rapvideoclip.

Het project begint met een gastles over het water (riolering, vijvers en beken) in Roosendaal, door een medewerker van de gemeente. Deze les wordt gevolgd door een interactieve cabaretvoorstelling met onderwerpen zoals h2o en de blauwe planeet, tsunami’s en waterschaarste. Maar ook dichtbij: ‘draai je kraan goed aan’ en ‘gooi je afval niet op straat’

Oogpunt maakt op cabareteske wijze heftige en ingewikkelde onderwerpen toegankelijk. Tevens is de voorstelling een humoristische inleiding tot hiphop ter voorbereiding op de rapworkshops.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het project

Doelgroep

Dit project is met name geschikt voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs in de gemeente Roosendaal

Duur

Gastles 1 uur – voorstelling 1 uur – workshops en filmen 4 uur (verspreid over de dag met verschillende groepjes)

Periode

jan – feb 2018

Locatie

Voorstelling op eigen school of school in de nabije omgeving. Workshops en filmen op eigen school.

Kosten

Gratis door bijdrage gemeente Roosendaal (afdeling openbare ruimte)

Schooljaar 2017 - 2018

Gemeente Roosendaal maakt het ook in schooljaar 2017 – 2018 weer mogelijk met jouw school deel te nemen aan het project Spraakwater. Alle ICC-ers hebben een e-mail ontvangen met een inschrijfformulier voor deelname. Je kunt je school aanmelden tot 10 juli. Heb je de mail niet ontvangen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Milou Schneijdenberg.

Meer weten over deze activiteit?