Sjors Creatief

CultuurCompaan voert ook in 2020 – 2021 Sjors Creatief weer uit! Via dit project kunnen kinderen op een laagdrempelige, toegankelijke manier kennismaken met cultuur zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging of club. Dit succesvolle concept biedt creatieve aanbieders de kans om hun aanbod gratis te plaatsen in een gedrukt boekje dat álle basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal ontvangen. Via Sjors Creatief leggen we een verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuuractiviteiten. In Roosendaal zijn er elk schooljaar ruim 1500 inschrijvingen van kinderen tussen de 4 en 13 jaar voor het laagdrempelige, zeer diverse aanbod van creatieve activiteiten in het boekje.

Hoe werkt het voor cultuuraanbieders?

Cultuuraanbieders, zowel professionals als amateurs, kunnen een bijdrage leveren aan het aanbod in de vorm van kennismakingslessen. Aan de uitgave van het boekje is een speciale website gekoppeld waarop de aanbieder met een eigen account het aanbod kan invoeren, het inschrijfproces kan volgen, het aanbod kan wijzigen en kan communiceren met de deelnemers. Kinderen schrijven gemakkelijk in voor de activiteiten. CultuurCompaan zorgt via de basisscholen voor werving van deelnemers.

Meer weten? Bekijk dan het filmpje onderaan deze pagina en/of lees deze informatie op de website van Sjors.

LET OP: je activiteit is géén (denk)sportactiviteit én móet in de gemeente Roosendaal plaatsvinden. Is dit niet het geval? Dan verwijderen we het aangemaakte aanbod in het overzicht. Je kunt altijd meedoen met Sjors Sportief of kijken of een omliggende gemeente ook meedoet aan Sjors Creatief.

Deadline invoeren aanbod: 28 juni

Aanbieders kunnen hun aanbod voor schooljaar 2020 – 2021 tot en met 28 juni 2020 invoeren op http://www.cultuurstimulering.nl. Zie ook dit document voor de instructies en belangrijke deadlines.

Heb je al een account van een vorige edities(s)? Log dan weer in met je bestaande inloggegevens. Als je nog geen inlog hebt registreer je jezelf door een nieuw account aan te maken.

Denk bij het invoeren van de gegevens ook aan een geschikte promotietekst (niet te kort en goed de lading dekkend) en een leuke foto. Zo kunnen de ouders en kinderen goed een keuze maken.

Alleen als je vóór deze datum jouw aanbod hebt ingevuld, sta je in het boekje. Houd er rekening mee dat jouw activiteit(en) pas ruim na 9 september, de inschrijfdatum, start(en).

Situatie Covid-19 uitbraak

Uiteraard bied je de activiteit(en) i.v.m. huidige situatie door de Covid-19-uitbraak onder voorbehoud aan. Een activiteit kan pas plaatsvinden vinden als deze voldoet aan de op dat moment geldende richtlijnen van de Rijksoverheid. Wij informeren de kinderen/ouders hier natuurlijk over via het boekje en de website.  De landelijke organisatie achter Sjors Creatief en Sportief heeft ook een special webpagina aangemaakt met informatie: https://www.sportstimuleringnederland.nl/corona-update

Je kunt er onder de huidige omstandigheden bijvoorbeeld voor kiezen de activiteit in de buitenlucht aan te bieden, waar de 1,5 m afstand gewaarborgd blijft. Of je bepaalt nog geen datum/data voor de activiteit en communiceert deze pas aan de deelnemers als de situatie gewijzigd is en jouw activiteit onder ‘normale’ omstandigheden doorgang kan vinden)

We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Hoe werkt het voor scholen?

Wij zorgen ervoor dat alle basisscholen in de gemeente Roosendaal de juiste aantallen van de Sjors Creatiefboekjes aan het begin van het schooljaar ontvangen. De leerkracht van elke klas hoeft het alleen maar uit te reiken en even met de leerlingen door te nemen.

Wij verzorgen (via de ICC’er van de school) een handleiding voor de leerkrachten om het boekje in de klas te bespreken en leveren ook een bericht voor de ouders aan. Deze kan bijvoorbeeld in de nieuwsbrief van de school worden geplaatst om de ouders te stimuleren het boekje door te nemen met hun kind(eren).

Vanaf woensdag 9 september 2020 kunnen de leerlingen zich inschrijven via www.sjorscreatief.nl.

Video