Roosendaal Danst! & Gouden Dans

Roosendaal Danst! & Gouden Dans
Kom dans met mij de danzon

Van repetitie naar eindpresentatie
Gouden Dans u in het theater is gericht op mensen die op leeftijd zijn, ook als je wat minder vast ter been bent. Vijf weken lang gaat choreograaf Tineke Veenhof aan de slag met de groep om een heuse dansvoorstelling te maken. De voorstelling is geïnspireerd op de cultuur van de Cubaanse Danzon, een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid Amerikaanse muziek. Tineke: “Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities. We proberen vooral de cultuur van de Cubaanse danzon in het stuk te vatten, want die verbeeldt de levenskunst van de Cubanen en die houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.” Op zondagmiddag 26 september wordt in De Kring het eindresultaat gepresenteerd.

Meld je aan voor dit project
Wilt u (weer) eens op dansles? We nodigen u van harte uit mee te doen met Kom dans met mij de danzon. U hoeft niet te kunnen dansen, want dat leert u vanzelf in de lessen. Ook mensen die wat minder vast ter been zijn, kunnen meedoen.

  • De repetities zijn tussen 24 augustus t/m 23 september op elke dinsdag en donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur (incl. pauzes).
  • We mogen voor de repetities gebruik maken van een mooie ruimte in De Brink (Melis Stokelaan 5).
  • Opgeven kan tot uiterlijk 20 augustus door te mailen naar info@roosendaal-danst.nl of te bellen naar Adriënne Roks van Roosendaal Danst! op 06-23561048.
  • Deelname voor dit project van 10 lessen plus de eindpresentatie kost € 25 per persoon en is inclusief koffie en thee tijdens de Het inschrijvingsgeld graag overmaken naar:
    Stichting Roosendaal Danst! | NL 76 RABO 0149077211 | ovv Gouden Dans
  • Er is plaats voor 20 deelnemers; deelname gaat op volgorde van inschrijving.

Enthousiaste reacties
Dit project is al in andere steden uitgevoerd. Enkele reacties van deelnemers:

  • Neeltje: “Het fijne van dit project is dat je geen partner nodig hebt en bewegen op muziek is heerlijk.”
  • Thea: “Kom dans met mij de Danzon heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.”
  • Klaske: “Na weinig dans ervaring, heb ik genoten van deze weken. Elke keer weer met z’n allen oefenen, en steeds beter worden. Ben een beetje los gekomen durf weer wat meer van me zelf te laten zien. En ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet z’n stoethaspel ben.”

Kijk op www.goudendans.nl voor meer informatie.
Dit project is een samenwerking tussen CultuurCompaan, Roosendaal Danst! en Gouden Dans u in het theater.