Nick van De Saffier wint prijs RABO Sjors Creatief

De tekening van Nick kwam als mooiste tekening van Roosendaal uit de bus en prijkt nu op de voorkant van zo’n zevenduizend RABO Sjors Creatief boekjes. De bijbehorende prijs werd meteen geïncasseerd: Een graffiti tekenworkshop van Move On Roosendaal voor de hele klas. Deze werd aangeboden door CultuurCompaan, de instelling die ‘RABO Sjors Creatief’ in de gemeente Roosendaal uitvoert.

RABO Sjors Creatief is al jaren een groot succes. Ook deze editie was raak: Vanaf het startschot was het een drukte van jewelste op de inschrijfwebsite www.sjorscreatief.nl. Na een dag stond de teller al op 1100 inschrijvingen en op dit moment is het record van afgelopen jaar al verbroken: 1550 inschrijvingen. Kinderen kunnen kiezen uit de meest uiteenlopende creatieve activiteiten; van breakdance tot tekenen en van het spelen van harp tot fotografie.

Laagdrempelig en toegankelijk voor alle basisschoolkinderen
De gemeente Roosendaal en Rabobank Zuidwest-Brabant maken het project Sjors Creatief financieel mogelijk. Met dit concept kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan creatieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. CultuurCompaan benadert cultuuraanbieders in de gemeente en zorgt ervoor dat ze hun activiteit(en) kunnen tonen in het jaarlijks uit te geven RABO Sjors Creatief boekje. Kinderen uit groep 1 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Roosendaal hebben aan het begin van het schooljaar een exemplaar van het boekje vol creatieve cursussen en workshops ontvangen. Het boekje is ook op de website te downloaden. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen. Deelname is geheel gratis of maximaal € 10,-. In het voorjaar van 2018 komt het Sjors Sportief boekje weer uit!

Sjors in Roosendaal
Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een speerpunt in het gemeentelijk beleid. CultuurCompaan zet Sjors Creatief in als een van de instrumenten om dit beleid vorm te geven. Sjors Creatief en Sportief zijn concepten van Cultuur- en Sportstimulering Nederland. Het blijken succesvolle methodes om kinderen op basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en culturele activiteiten. Meer informatie is te vinden op de website www.sjorscreatief.nl.Geef een reactie