Gezocht: Jongere met interesse in geschiedenis van WOII

Ben jij geïnteresseerd in geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog? Wil jij van betekenis zijn door jouw kennis te delen met andere jongeren? Sluit je dan aan bij de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal (NJH). Wij zijn op zoek naar een jongere tussen de 15 en 25 jaar om de rol als Jongere Geschiedenis & Events vrijwillig te vervullen.

Wat zijn je taken?

– Je verdiepen in de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in Roosendaal en omgeving.

– Een onderzoek doen naar Roosendaalse oorlogsverhalen.

– Het afstemmen van het gebruik van oorlogsverhalen met nabestaanden en onderzoekers.

– Het bedenken van een activiteit rondom de oorlogsverhalen voor de programmering van de Nationale Jongerenherdenking op 4 mei.

– Het bijwonen van de maandelijkse bijeenkomsten. Starten vanaf oktober/november. Vanaf maart/april een (twee)wekelijkse bijeenkomst.

– Helpen bij de organisatie van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal op 4 mei 2022.

 

Wie zijn wij en hoe werken we?

Wil je meer lezen over het ontstaan van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal en de voorgaande edities? Kijk dan op www.cultuurcompaan.nl/njh.

 

Wat krijg je ervoor terug?

De rol als Jongere Geschiedenis & Events is op vrijwillige basis, maar je krijgt er zeker wat voor terug:

  • Een betekenisvolle rol binnen het team van de NJH, waarin je de vrijheid krijgt om je ideeën te delen en uit te voeren.
  • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke belang om de Dodenherdenking van 4 mei in stand te houden en het over te brengen aan de jongeren in Roosendaal.
  • Een relevante werkervaring en een mooie aanvulling voor je cv.
  • De mogelijkheid om je competenties te ontdekken en jezelf te ontwikkelen.

Marlon van den Bergh – huidige Jongere Geschiedenis & Events, vertelt:

“Vanuit mijn interesse voor de geschiedenis van de Brabantse Tweede Wereldoorlog ben ik in 2018 aangesloten bij de NJH. Wat ik zo leuk vind aan deze rol is dat ik, samen met het team van de NJH, de persoonlijke oorlogsverhalen van Roosendalers kan vertellen aan de jongeren in Roosendaal. De afgelopen jaren heb ik de Roosendaalse oorlogsverhalen onderzocht en deze verwerkt tot een mooie activiteit voor de Jongerenherdenking op 4 mei. In 2019 zijn de verhalen verwerkt in een tentoonstelling, waar ook spullen uit de oorlog te zien waren. In 2021 zijn de verhalen gebruikt in een escaperoute en wandelroute. Met deze verhalen brengen we de ervaringen van de jongeren in Roosendaal tijdens de Tweede Wereldoorlog naar de jongeren in Roosendaal van nu.”

“Wat hebben jullie er weer op een geweldige manier werk van gemaakt; zo eigentijds, creatief en aantrekkelijk voor jongeren.” – de familie van de verzetsstrijdster Mientje Proost

Wil jij je aansluiten bij de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal?

Stuur vóór 1 november een mail naar njhroosendaal@gmail.com en vertel daarin kort iets over jezelf (wie ben je, leeftijd, op welke school zit je of welke opleiding volg je). In een korte motivatie lezen we graag waarom jij wilt aansluiten bij de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal. Heb je nog vragen? Ook dan kun je terecht op bovenstaand e-mailadres.