Sjors Creatief en Sportief 2021 – 2022

CultuurCompaan voert ook in 2021-2022 Sjors Creatief weer uit! Via dit project kunnen kinderen op een laagdrempelige, toegankelijke manier kennismaken met cultuur zonder direct lid te hoeven worden van een vereniging of club. Dit succesvolle concept biedt creatieve aanbieders de kans om hun aanbod gratis te plaatsen in een digitaal boekje dat álle basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal ontvangen. Via Sjors Creatief leggen we een verbinding tussen binnen- en buitenschoolse cultuuractiviteiten. In Roosendaal zijn er elk schooljaar ruim 1500 inschrijvingen van kinderen tussen de 4 en 13 jaar voor het laagdrempelige, zeer diverse aanbod van creatieve activiteiten in het boekje.

Hoe werkt het voor cultuuraanbieders?

Cultuuraanbieders, zowel professionals als amateurs, kunnen een bijdrage leveren aan het aanbod in de vorm van kennismakingslessen. Aan de uitgave van het boekje is een speciale website gekoppeld waarop de aanbieder met een eigen account het aanbod kan invoeren, het inschrijfproces kan volgen, het aanbod kan wijzigen en kan communiceren met de deelnemers. Kinderen schrijven gemakkelijk in voor de activiteiten. CultuurCompaan zorgt via de basisscholen voor werving van deelnemers.

Meer weten? Bekijk dan het filmpje onderaan deze pagina en/of lees deze informatie op de website van Sjors.

LET OP: je activiteit móet in de gemeente Roosendaal plaatsvinden. Is dit niet het geval? Dan verwijderen we het aangemaakte aanbod in het overzicht. Je kunt altijd kijken of een omliggende gemeente ook meedoet aan Sjors Creatief.

Sjors Sportief en Creatief gaan samen

CultuurCompaan gaat vanaf deze editie een mooie samenwerking aan met Sportservice Noord-Brabant. Dat betekent dat er vanaf 2021 zowel culturele als sportieve activiteiten tegelijk worden opgenomen in het Sjors-aanbod. Zo kunnen kinderen naast een creatieve activiteit ook direct een sportactiviteit kiezen om zich op te oriënteren. Of natuurlijk andersom, als zij nog niet bekend zijn met het creatieve aanbod. Een mooie kruisbestuiving dus!

In september komt er weer een flyermoment voor de scholen om het aanbod nogmaals onder de aandacht te brengen. Je kunt altijd nieuw aanbod invoeren gedurende het schooljaar, maar houd er dus rekening mee dat er maar 2 momenten zijn waarop het aanbod extra aandacht krijgt op de basisscholen; in februari – de periode waarin gewoonlijk het Sjors Sportief boekje werd uitgegeven – en in september -de periode waarin gewoonlijk het Sjors Creatief boekje werd uitgegeven.

Deadline invoeren aanbod: 25 juni 2021

Aanbieders kunnen hun aanbod voor de tweede helft van schooljaar 2021-2022 tot en met 25 juni invoeren op http://www.cultuurstimulering.nl. Zie ook dit document voor de instructies en belangrijke deadlines.

Heb je al een account van een vorige edities(s)? Log dan weer in met je bestaande inloggegevens. Als je nog geen inlog hebt registreer je jezelf door een nieuw account aan te maken.

Denk bij het invoeren van de gegevens ook aan een geschikte promotietekst (niet te kort en goed de lading dekkend) en een leuke foto. Zo kunnen de ouders en kinderen goed een keuze maken.

Alleen als je vóór deze datum jouw aanbod hebt ingevuld, sta je in het boekje. Houd er rekening mee dat jouw activiteit(en) pas ruim na de kick-off datum voor het inschrijven – 22 september 2022 – start(en).

Situatie Covid-19 uitbraak

Uiteraard bied je de activiteit(en) i.v.m. huidige situatie door de Covid-19-uitbraak onder voorbehoud aan. Een activiteit kan pas plaatsvinden vinden als deze voldoet aan de op dat moment geldende richtlijnen van de Rijksoverheid. Wij informeren de kinderen/ouders hier natuurlijk over via het digitale boekje en de website.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de activiteit in de buitenlucht aan te bieden, waar de 1,5 m afstand gewaarborgd blijft. Of je bepaalt nog geen datum/data voor de activiteit en communiceert deze pas aan de deelnemers als de situatie gewijzigd is en jouw activiteit onder ‘normale’ omstandigheden doorgang kan vinden.

We denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Hoe werkt het voor scholen?

Wij zorgen ervoor dat alle basisscholen in de gemeente Roosendaal voor álle leerlingen een flyer ontvangen met daarop waar het digitale Sjorsboekje met creatief en sportief aanbod te vinden is!  De leerkracht van elke klas hoeft het alleen maar uit te reiken en even met de leerlingen door te nemen.

Wij verzorgen (via de cultuurcoördinator van de school) een handleiding voor de leerkrachten om het boekje in de klas te bespreken en leveren ook een bericht voor de ouders aan. Deze kan bijvoorbeeld in de nieuwsbrief van de school worden geplaatst om de ouders te stimuleren het boekje door te nemen met hun kind(eren).

Vanaf woensdag 22 september 2021 kunnen de leerlingen zich inschrijven via www.sjorscreatief.nl.

Video