Nationale Jongerenherdenking Roosendaal

Al meer dan 75 jaar wordt de Nationale Dodenherdenking op dezelfde manier ‘gevierd’. Een samenkomst van mensen bij het lokale herdenkingsmonument voor de traditionele twee minuten stilte. Deze traditie moet zonder enige twijfel behouden blijven; ondanks de groeiende behoefte aan een nieuwe, modernere vorm. Met name jongeren kunnen zich moeilijk voorstellen hoe het is om te leven in een oorlogssituatie. In 2017 is vanuit Rotterdam daarom een initiatief in beweging gekomen om de Dodenherdenking meer onder de aandacht te brengen bij jonge mensen middels de Nationale Jongerenherdenking (NJH). In 2018 vond dit evenement voor de eerste keer óók in Roosendaal en Amsterdam plaats. Die eerste editie werd positief ontvangen door de bezoekers en dat was voor de Roosendaalse organisatoren een duidelijk signaal om ook een NJH in Roosendaal te blijven organiseren. De kracht van NJH Roosendaal zit in het diverse aanbod van muziek, dans, tentoonstelling met verhalen en een heuse beleving van hoe het eraan toe ging in de oorlog in de vorm van een Escape Experience.

CultuurCompaan is hoofdaanvoerder binnen de organisatie van de Nationale Jongerenherdenking in Roosendaal, facilitair ondersteund door De Kring Roosendaal. Elke editie wordt door een werkgroep met veelal jonge Roosendalers vormgegeven.

Alles wat je moet weten over de 2021 editie

De werkgroep van de 2021 editie bestaat uit:
Pauline Uijtdehaag en Bente Uitdewilligen namens CultuurCompaan
Marlon van den Bergh als coördinator Erfgoed
Bjorn Rommens als PR & Communicatie
Wessel Poldermans en Lara Roovers namens de Jongerenraad Roosendaal

De 2021 editie wordt verder ingevuld met behulp van:
Het Jongerenatelier, Theaterwerkplaats Tiuri, Guido Spek, Berber Dietvorst, Emily van Elleswijk (Ellece), Jim Wildhagen, Joeri Cloosterman namens Walky Games, Davy Matthijssen namens Dafke Design, Luke Govers, Levi Brouwers, Arthur Rooijmans en Lotte van Steenpaal

Daarnaast wordt de 2021 editie mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Roosendaal, Fonds voor Cultuurparticipatie en ZuidWestTV

Maak kennis met het team

Collage

De werkgroep van de 2021 editie bestaat uit deze mensen!

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Nationale Jongerenherdenking kun je contact opnemen met Pauline Uijtdehaag via het e-mailadres pauline.uijtdehaag@cultuurcompaan.nl of via het telefoonnummer 06 30 11 84 08.  Je kunt ook mailen naar njhroosendaal@gmail.com.

Bezoek de Facebook pagina, Instagram pagina en YouTube pagina van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal.

Aftermovie

Terugblik Nationale Jongerenherdenking

Volg ons op Facebook voor het laatste nieuws